Intertoyswinkel komt terug naar Weert

Print
Intertoyswinkel komt terug naar Weert

De Weerter Intertoyswinkel, zoals hier in 2003, komt terug in de Langstraat. Afbeelding: Dierk Hendriks (archief)

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Speelgoedwinkel Intertoys komt terug in de Langstraat in Weert. De opening staat gepland voor eind oktober.

Eigenaar George Paquay heeft het pand waar tot begin vorig jaar een Intertoyswinkel gevestigd was, verkocht aan Bart (44) en Jan (45) Poell. Deze twee broers stammen uit een Brabantse speelgoedfamilie. Jan runt als franchisenemer al een Intertoysvestiging in Deurne en Bart heeft de speelgoedzaak van zijn ouders in Budel overgenomen. „En deze in Weert doen we samen”, vertelt Bart. „Want ik weet zeker dat er een markt is voor kinderen van pakweg twee tot twaalf jaar. Die willen gewoon graag snuffelen in een speelgoedwinkel en kijken wat er allemaal is.”
Op dit moment wordt het pand schoongemaakt, opgeruimd en opnieuw ingericht. De benedenverdieping waar jarenlang een carnavalsmarkt was, blijft dicht. „Daar doen we voorlopig niks mee” zegt Bart Poell. „De winkel is met 350 vierkante meter groot genoeg.”
Intertoys ging vorig jaar februari failliet. Veel zaken, zoals in Weert, moesten de deuren sluiten. Behalve de franchisenemers, die konden in veel gevallen hun winkel open houden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu