Nadal schrijft historie na oppermachtige zege op Djokovic in finale Roland Garros

Print
Nadal schrijft historie na oppermachtige zege op Djokovic in finale Roland Garros

De Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft voor de dertiende keer Roland Garros gewonnen. Afbeelding: AFP

Rafael Nadal heeft zondag voor de dertiende keer Roland Garros op zijn naam geschreven. De Spaanse gravelspecialist won op oppermachtige wijze de finale in drie sets van Novak Djokovic: 6-0, 6-2, 7-5. Daarmee evenaart Nadal het record van Roger Federer met twintig Grand Slam-titels.

Nadal vloog uit de startblokken tegen Djokovic, de nummer 1 van de wereld. Hij liep overtuigend uit naar 4-0 en haalde vervolgens in exact 45 minuten foutloos de eerste set binnen. Terwijl de 33-jarige Serviër, die in een Grand Slam-finale nog nooit een set met 6-0 verloor, zeker niet slecht speelde, lukte het Nadal om keer op keer op het juiste moment toe te slaan.

Aan het begin van de tweede set wist Djokovic wel op het scorebord te komen: 1-0. De opleving van Djokovic was na een dubbele servicebreak van Nadal echter van korte duur, want in het restant van de tweede set gaf Nadal slechts twee games uit handen.

Lees ook: Poolse Iga Swiatek (19) pakt hoofdprijs op Roland Garros

Ook in de derde set maakte Nadal de status als favoriet op zijn geliefde ondergrond van gemalen baksteen waar. De nummer 2 van de wereld herpakte zich na een sterkere fase van Djokovic en rekende overtuigend af met zijn tegenspeler.

Imposante zegereeks

Vanwege de coronamaatregelen waren slechts kleine plukjes publiek vanaf de tribunes van Court Philippe-Chatrier getuige van de historische en tevens honderdste zege van Nadal op Roland Garros. Voor de 34-jarige Nadal is het zijn vierde titel op een rij van het befaamde tennistoernooi in Parijs. In 2005 boekte hij zijn eerste eindzege en Grand Slam-titel op Roland Garros.

Nadal schrijft historie na oppermachtige zege op Djokovic in finale Roland Garros
De Coupe des Mousquetaires voorafgaand aan de finale tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal op Roland Garros. Foto: AFP