Column: Namen voor een meisje al paraat, en dan wordt het toch een jongen… Hoe dan?

Print
Column: Namen voor een meisje al paraat, en dan wordt het toch een jongen… Hoe dan?

Afbeelding: De Limburger

Tegenwoordig is de bekendmaking van het geslacht van hun kindje voor aanstaande ouders een hele happening. In het bijzijn van familie en vrienden worden ballonnen kapot geknald, waarbij de kleur van de neerdwarrelende confetti zegt of er een meisje of een jongen onderweg is.

Of ze kiezen ervoor het grote nieuws te onthullen met het aansnijden van een taart met roze dan wel blauwe vulling. Hoe dan ook, het moet gevierd. Toen ik de eerste kreeg, wilden wij het geslacht niet weten. Een beetje lastig maak je het jezelf met zo’n keuze wel, want je kunt geen roze kamertje gaan optuigen als het ook een jongetje kan worden. Jurkjes aanschaffen is al helemaal onzinnig.

Dat ongemak, dat alles neutraal moest, nam ik voor lief. Bij de bevalling verrast worden, leek me leuker. Bij de tweede dachten we daar al iets anders over. We lieten de echoscopiste het geslacht van de baby op een papiertje schrijven en voordat we goed en wel haar kamer hadden verlaten, hadden we al gespiekt. Eén oom mocht het geheim weten, om de praktische reden dat hij het kamertje zou behangen, maar verder hielden we onze mond stijf dicht.

Bij de derde hebben we het geslacht meteen aan de grote klok gehangen. Toch hadden we in alle drie de gevallen ook namen voor het andere geslacht paraat. Voor het geval dat. Het komt namelijk regelmatig voor, dat ouders na een echo naar huis gaan met het idee dat er een meisje onderweg is, en dat er dan later toch een jongen wordt geboren. Hoe dan? Dat lees je hier. Ouders vertellen over hun verrassende bevalling waarbij er voor hun ‘meiden’ toch een jongensnaam moest komen.

Geniet van een mooi weekend!

Lees het nieuwste exemplaar van L-magazine hier, met deze week alles over zelf bierbrouwen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen