Michelin stelt sterrenregen uit tot maart in verband met coronacrisis

Print
Michelin stelt sterrenregen uit tot maart in verband met coronacrisis

Afbeelding: GPD

Michelin stelt de sterrenregen uit naar 29 maart volgend jaar. De ceremonie vindt vanwege de coronacrisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk.

Ieder jaar wordt tijdens het evenement de volledige lijst onthuld van restaurants die inspecteurs hebben bekroond met een Michelinster of een Bib Gourmand in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Als de gezondheidssituatie het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaats hebben in het voorjaar.

Lees ook: Vier Limburgse foodies over hun passie voor eten: ‘In een restaurant denk ik weleens: dat kan ik beter’

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin Gidsen: ,,Onze inspecteurs blijven naarstig restaurants bezoeken en ondersteunen volop de Nederlandse horeca, die voor grote uitdagingen blijft staan.

,,Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren geeft ons de nodige tijd om ons inspectiewerk in de best mogelijke omstandigheden af te werken. We blijven eerlijk ten opzichte van de restaurateurs die geweldig werk leveren in deze onzekere tijden.’’

De Michelin Gids Nederland 2021 zal dit jaar uitsluitend in digitale vorm worden uitgebracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →