Teamsporten voor amateurs verboden, naar sportschool mag nog wel

Print
Teamsporten voor amateurs verboden, naar sportschool mag nog wel

Spelers van de Vlijmense Boys in de dug-out tijdens coronatijd. Afbeelding: Peter van Gogh/AD

Alle amateur-teamsporten voor volwassenen, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, zijn vanaf woensdag verboden. Individuele sporten, zoals in de sportschool, of teamsporten met maximaal vier personen, zijn nog wel toegestaan.

Kinderen tot 18 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club spelen. Competities worden stilgelegd ‘om reisbewegingen te voorkomen’. Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Lees ook: Kabinet vuurt spervuur aan maatregelen af: ‘Anders dreigt totale lockdown’

Dat zei premier Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie waarin strengere maatregelen tegen het coronavirus werden aangekondigd.

Vier weken

Volgens vice-premier Hugo de Jonge van Volksgezondheid wordt voorlopig een periode van vier weken aangehouden, die mogelijk na twee weken al kan worden herzien.

Voor profvoetbal en alle andere sporters met een A-status wordt een uitzondering gemaakt op de verscherpte coronamaatregelen. Het betaald voetbal in de ere- en eerste divisie kan op de huidige voet door, dus zonder publiek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →