Drama in Giro: verbijsterde Kruijswijk naar huis na positieve coronatest

Print
Drama in Giro: verbijsterde Kruijswijk naar huis na positieve coronatest

Afbeelding: Cor Vos

Steven Kruijswijk moet de Giro d’Italia verlaten. De kopman van Jumbo-Visma is positief getest op het coronavirus. Ook Sunweb-renner Michael Matthews is besmet en zal niet meer starten.

,,Ik voel me gewoon fit‘’, reageert Kruijswijk verbijsterd. ,,Ik kan het dan ook niet bevatten dat ik het heb opgelopen. Het is een heel grote teleurstelling om dit nieuws te krijgen. Binnen de ploeg nemen we veel maatregelen en het is jammer dat ik op deze manier de Giro moet verlaten.”

Voor Kruijswijk is de positieve coronatest een persoonlijk drama. De 33-jarige Brabander, die in 2016 op onfortuinlijke wijze naast de Giro-eindzege greep, moest eerder dit jaar al de Tour de France laten schieten vanwege een val in de Dauphiné. In het algemeen klassement van de Giro stond Kruijswijk elfde op 1.24 van rozetruidrager João Almeida.

De overige renners en stafleden van Jumbo-Visma testten twee keer negatief en zullen dan ook de Giro vervolgen.

Ook Sunweb-renner positief

De Giro wankelt, want ook Team Sunweb-renner Michael Matthews gaat niet meer van start. De Australische ploegmaat van Nederlander Wilco Kelderman heeft eveneens positief getest op het coronavirus. De Duitse ploeg met Nederlandse roots meldt dat de overige renners gewoon de Giro zullen vervolgen. Dus ook Kelderman, die tweede staat in het klassement en een gooi doet naar de eindzege.

Daarnaast gaat de hele ploeg Mitchelton-Scott naar huis. Nadat kopman Simon Yates al eerder vanwege een coronavirusbesmetting de Giro moest verlaten, zijn nu vier leden van de begeleiding positief getest. Ook een begeleider van AG2R en eentje van Ineos-Grenadiers is besmet.