Dierbaar

Konijn Joes uit Zeeland kwam via Drenthe terecht in Grubbenvorst: ‘Je moet oppassen dat je niet op hem gaat staan’

Print
Konijn Joes uit Zeeland kwam via Drenthe terecht in Grubbenvorst: ‘Je moet oppassen dat je niet op hem gaat staan’

Afbeelding: Laurens Eggen

Grubbenvorst -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Konijn Joes uit Grubbenvorst is het medicijn tegen stress.

Waar Zeeuwen de reputatie hebben stug te zijn, gaat deze vlieger niet op voor dit konijn dat zijn roots in Zeeland heeft liggen. In Nieuwerkerk om precies te zijn, vlakbij de Oosterschelde. Misschien is dat wel de reden dat Joes geen enkele angst kent voor water. Hij springt moeiteloos over het stroompje in de achtertuin van Frans en Lizette Hoeben uit Grubbenvorst. Op een loeihete dag gaat hij lekker bij het water chillen ter verkoeling.

Maar goed, Zeeland dus. Daar vond Lizette dit teddy widder-konijn, een ras dat bekendstaat om het aanhankelijke karakter. Met een kleindierentransport kwam Joes naar Limburg, via Drenthe ook nog, dus hij had bij aankomst flink wat kilometers op de teller. Eenmaal uit de transportbox had het beest zo zijn draai gevonden en inmiddels is het dikke mik tussen hem en zijn baasjes.

Lees ook: En hop, daar ging papegaai Sjarel, uit het raam op zes hoog in Maastricht

„Eén keer per week kam ik hem, dat geeft rust na een stressdag”, zegt Lizette. „We hebben hem heel tam gekregen. Naar de dierenarts gaat hij mee op de arm en hij loopt vaak vrij rond in de tuin. Waar wij gaan, is hij. Je moet oppassen dat je niet op hem gaat staan! Als ik met koffie naar ons prieeltje loop, ligt hij al klaar.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen