Gemeente verstrekt mondkapjes aan bijstandsgerechtigden in Weert

Print
Gemeente verstrekt mondkapjes aan bijstandsgerechtigden in Weert

Afbeelding: ingimage

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Ieder gezin dat in de bijstand zit krijgt van de gemeente Weert drie mondkapjes per gezinslid ouder dan dertien jaar. Dat heeft het college dinsdag besloten.

Volgens wethouder Martijn van den Heuvel (armoedebeleid, Weert Lokaal) zijn de mondkapjes inmiddels besteld. „Als er mensen zijn die we niet bereiken, kunnen die zich bij de gemeente melden”, aldus de wethouder. Weert wil inwoners met weinig inkomen zo enigszins bijstaan als het gaat om de aanschaf van mondkapjes, zeker nu de regering aanstuurt op verplicht gebruik daarvan in openbare binnenruimtes. „De mondkapjes worden per post verstuurd. We willen niet dat mensen ze komen ophalen bij het gemeentehuis, want dan hebben we weer een ander probleem”, aldus Van den Heuvel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen