Dier van de week

Dier van de week: Porky

Print
Dier van de week: Porky

Porky. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden -Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Porky aan de beurt, een kortharige, dwergteckel van ongeveer 8 jaar.

Hoe komt Porky in het asiel terecht?

„Soms gebeurt het dat een baas, ondanks alle beste bedoelingen, niet in staat is om een heel hondenleven voor een hond te zorgen. Als de ouderdomsklachten het onmogelijk maken om voor je huisdier te zorgen, is er geen andere oplossing dan op zoek te gaan naar een nieuw thuis.”

Kun je iets vertellen over het karakter van Porky?

„Oude mensen zijn vaak heel hecht met hun huisdier, omdat ze meer op elkaar aangewezen zijn als ze minder mobiel worden. Dit merk je ook aan Porky die niet gewend is aan drukte om zich heen. Omdat hij de laatste tijd niet verder dan de tuin kwam, en de meeste teckels sowieso niet van slecht weer houden, dan snap je dat hij niet erg van wandelen houdt.”

Waar zou Porky zich het beste op zijn plaats voelen?

„Het zou leuk zijn als hij weer een beetje plezier gaat beleven aan de actieve dingen in het leven, zoals wandelen en spelen. Omdat hij zelf ook niet meer piepjong is, vindt hij het wel fijn om een eigen plekje te hebben waar hij zich terug kan trekken.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →