Burgemeester Maasmechelen vreest golf van Nederlandse cafégangers

Print
Burgemeester Maasmechelen vreest golf van Nederlandse cafégangers

Burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen. Afbeelding: HBVL

Burgemeester Raf Terwingen van de Belgische grensgemeente Maasmechelen vreest een golf van Nederlandse cafégangers na de nieuwste coronamaatregelen in ons land.

Hij denkt dat de sluiting van de horeca in Nederland voor extra druk zal zorgen in zijn gemeente. „We vrezen dat onze horeca heel wat meer bezoekers zal krijgen”, zegt Terwingen in het radioprogramma De Ochtend. „We zullen zien hoe men daar in Nederland mee omgaat. Zodra twee landen verschillende maatregelen nemen, moet je voorkomen dat mensen zich gaan mengen, want anders heeft het geen enkele zin. Het is aan de Nederlanders om hun mensen thuis te houden. Anders gaat die vermenging die ze in Maastricht willen vermijden door de sluiting van de horeca zich doorzetten bij ons. Het is aan de Nederlanders om hun verantwoordelijkheid te nemen.”

Moet Nederland dan grenscontroles invoeren? “Ik ben heel liberaal wat dat betreft: als je je eigen maatregelen wil doen slagen, moet je ook vermijden dat Nederlanders in België komen. Ik pleit dus voor die controles, maar het is niet aan mij om advies te geven aan de Nederlanders.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →