AH, Lidl en Jumbo ondanks verkoopverbod alcohol open na 20.00 uur

Print
AH, Lidl en Jumbo ondanks verkoopverbod alcohol open na 20.00 uur

Foto ter illustratie. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Supermarktketens Albert Heijn en Jumbo zijn vooralsnog niet van plan hun winkels vervroegd te sluiten wegens het verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur.

Daarmee volgen ze niet het voorbeeld van hun kleinere branchegenoot Deen. Die besloot alle winkels om 20.00 uur te sluiten, omdat het anders te moeilijk zou worden het verkoopverbod te handhaven.

Lees hier alles over het coronavirus

Jumbo meldt vanaf 20.00 uur de schappen met alcohol af te sluiten met linten. Slijterijen in winkels worden ook om dat tijdstip gesloten. Supermarkten zullen klanten attenderen op de maatregel.

Ook bezorging in avond verboden

Albert Heijn denkt de nieuwe maatregel ook te ondervangen met een goede informatievoorziening richting de klant. De grootgrutter uit Zaandam hangt tevens posters op in de winkels om iedereen zo goed mogelijk te informeren. „Daarnaast beginnen we om 19.30 uur met omroepen via de winkelradio en waarschuwt een medewerker bij de ingang klanten die vanaf dat moment boodschappen komen doen”, geeft de super aan. Als een klant na 20.00 uur met alcohol aan de kassa staat, zal Albert Heijn de verkoop weigeren. Bij de zelfscankassa’s zal er ook op gelet gaan worden dat mensen niet toch stiekem na 20.00 uur alcohol proberen te kopen. Lidl is ook niet van plan eerder de deuren te sluiten.

Het kabinet kondigde ook aan dat de bezorging na 20.00 uur van online bestelde alcohol voorlopig verboden is. Onder andere de onlinesupermarkten van Albert Heijn en DekaMarkt waarschuwen dat klanten goed moeten opletten welk bezorgmoment ze voor drank kiezen. Zo levert ah.nl voor het hele blok van 18.00 tot 21.00 geen alcoholhoudende drank bij klanten af.

Consument weer welkom bij groothandels als Makro en Sligro

Consumenten kunnen vanaf donderdag weer terecht bij groothandels als Sligro, Makro en Hanos, heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekendgemaakt. Die winkelketens zijn normaal gesproken alleen toegankelijk voor ondernemers die een pasje hebben. Door de openstelling moet, net als in de eerste lockdown, de druk op de reguliere supermarkten worden verlicht.