Universiteit Maastricht verplicht mondkapjes voor binnenruimten

Print
Universiteit Maastricht verplicht mondkapjes voor binnenruimten

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

De Universiteit Maastricht voert donderdag al een mondkapjesplicht in voor de eigen binnenruimten. Daarmee loopt ze vooruit op de wettelijke plicht waar het kabinet nog op broedt.

Ook de Universiteit Leiden heeft tot deze maatregel besloten. De vereniging van universiteiten VSNU houdt op dit moment alleen het nu nog geldende dringende mondkapjesadvies aan, maar sluit niet uit dat er nog meer universiteiten zijn die alvast een plicht invoeren.

Met ingang van donderdag is in ieder geval op genoemde universiteiten een mondneusmasker verplicht voor iedereen die zich in hun gebouwen bevindt: studenten, docenten, onderzoekers en andere medewerkers plus bezoekers. Wie staat of loopt heeft een maskertje op, wie eenmaal ergens zit, bijvoorbeeld in een collegebank, mag het af. Wie een bakje koffie haalt of even naar de wc gaat, moet het kapje weer opdoen.

De universiteit van Maastricht benadrukt nog speciaal dat het kapje niet in de plaats komt voor de 1,5 meter afstand, die moet altijd worden gehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →