Dierenbeul slaat paard met hamer dood in België

Print
Dierenbeul slaat paard met hamer dood in België

Afbeelding: Het Laatste Nieuws/RV

Een 17-jarige paardenbezitter uit de omgeving van het Belgische Luik heeft een wel heel macabere ontdekking gedaan. Hij vond zijn even oude merrie Quartzy levenloos en gruwelijk mishandeld in het weiland aan, meldt Het Laatste Nieuws.

Het drama voltrok zich donderdag in Flémalle. Loïc (17) deed de ontdekking toen hij even ging kijken bij zijn twee paarden waarvan er eentje ongedeerd bleek te zijn. Hij belde meteen een dierenarts maar die kon niets meer betekenen voor de 17-jarige merrie.

Lees ook: Dierenbeulen proberen Bella te verdrinken, maar worden gepakt via chip

Autopsie op het kadaver in de dierenkliniek van de universiteit van Luik wees uit dat het paard verscheidene breuken en inwendige bloedingen had, veroorzaakt door hamerslagen. ,,Wil een paard bezwijken onder zulk geweld dan moet er heel hard zijn geslagen. Daarvan is de dierenarts overtuigd”, verklaarde Loïc tegenover de Franstalige nieuwssite 7 sur 7.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →