Achtervolging leidt tot verkeersongeval en aanhoudingen in Übach-Palenberg

Print
Achtervolging leidt tot verkeersongeval en aanhoudingen in Übach-Palenberg

Afbeelding: Luc Lodder

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven -

De Duitse politie heeft in de nacht van 14 oktober vlak over de Duitse grens in Übach-Palenberg na een korte achtervolging twee personen aangehouden.

Iets na één uur ’s nachts werd een Peugeot bij een algemene verkeerscontrole staande gehouden, maar de 29-jarige bestuurder uit Herzogenrath negeerde de stopsignalen en trapte het gaspedaal in. In de buurt van de Roermonderstrasse probeerde hij te ontsnappen via een onverharde weg, maar parkeerde zijn auto daarbij onbedoeld tegen een boom.

Verdovende middelen

Na een korte vlucht te voet samen met zijn 51-jarige bijrijder kon het tweetal alsnog gearresteerd worden. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Daarnaast kwamen nummerplaat en auto niet met elkaar overeen. Bij nadere inspectie bleken er ook nog verdovende middelen aanwezig in het voertuig.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →