Ruim 300 kilo illegaal vuurwerk gevonden bij woning in Oeffelt: ‘Garage vol bommen, écht levensgevaarlijk’

Print
Ruim 300 kilo illegaal vuurwerk gevonden bij woning in Oeffelt: ‘Garage vol bommen, écht levensgevaarlijk’

In een woning aan het Brakels Eng in Oeffelt is illegaal vuurwerk aangetroffen. Afbeelding: Ed van Alem/De Gelderlander

Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

Een enorme partij aan illegaal vuurwerk is woensdagavond gevonden in een garage van een woning aan de Brakels Eng in Oeffelt. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om in totaal zo’n 300 kilo.

In de garage liggen vooral veel nitraten en cobra’s opgeslagen, aldus een woordvoerder van de politie. Een van de bewoners is aangehouden.

Gevaarlijke situatie

De politie spreekt van ‘een levensgevaarlijke situatie’. ‘Een garage vol bommen. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als het midden in deze woonwijk tot ontploffing was gekomen.’

De politie kwam de megavondst op het spoor nadat eerder woensdag een scholier in de streek betrapt werd met tientallen stuks vuurwerk, zo vertelt een politiewoordvoerder. ,,Doordat we hem betrapten, kwamen we tijdens het onderzoek uiteindelijk bij de garage terecht. Daar vonden we een enorme hoeveelheid.”

In eerste instantie sprak de politie nog over 1500 kilo. Dat bleek niet juist te zijn. Het bleek te gaan om 300 kilo. In de omgeving van de woning staan veel politieauto’s. Een speciaal team van de politie is de garage leeg aan het maken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →