Nieuw-Zeelander gaat vrijuit na doodrijden Limburgse (37) die op wereldreis was

Het ongeluk vond plaats op de Kawatiri Murchison Highway. Foto ter illustratie. © Shutterstock

De man die de botsing veroorzaakte waarbij de 37-jarige Miranda Frijns uit Buchten eind vorig jaar om het leven kwam in Nieuw-Zeeland, wordt niet veroordeeld. De aanklager in de zaak trok de aanklachten tegen de man in omdat alles erop wijst dat hij voor het ongeluk al bewusteloos was.

Caspar Naber

Dit als gevolg van een hartaandoening die op dat moment nog niet was opgemerkt, meldt de Nieuw-Zeelandse nieuwssite Stuff. Na het verliezen van het bewustzijn belandde de auto van Thomas Albert Fishburn op de verkeerde weghelft. Daar raakte de wagen twee andere voertuigen. Hij werd beschuldigd van twee keer onzorgvuldig of achteloos gebruik van een motorvoertuig.

Lees ook: Wereldreizigster uit Buchten (37) komt om bij ongeluk in Nieuw-Zeeland

Fishburn verscheen maandag via een videoverbinding vanuit Blenheim voor de rechtbank in Nelson, zo’n 120 kilometer westelijker. Hij knalde op 6 november vorig jaar omstreeks 14.22 uur op rijksweg 6 vlak voor Murchison op de kleine huurwagen van de Limburgse en haar vriend. Die laatste overleefde de crash maar raakte volgens de nieuwssite zwaargewond.

Week op pad

De Limburgse was net begonnen aan een wereldreis en was nog maar een week op pad met haar nieuwe vriend. ,,Miranda reist al haar hele leven. Het is haar passie”, verklaarde haar broer drie dagen na het drama tegenover de regionale omroep L1. Frijns publiceerde volgens haar broer veel foto’s en verhalen over haar reizen op Instagram.

De familie van Miranda wil mensen bewust maken van de gevaren van rijden in het buitenland. ,,Reizen is geweldig en verrijkend maar het leven kan in een vingerknip voorbij zijn. Daar zijn wij nu mee geconfronteerd’’, aldus de broer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal