‘Qmusic’ staat er op de kentekenplaat van de Belgische Justyna: ‘Mensen denken dat ik bij de zender hoor’

Print
‘Qmusic’ staat er op de kentekenplaat van de Belgische Justyna: ‘Mensen denken dat ik bij de zender hoor’

Afbeelding: VTM/AD

In België rijden bijna 40.000 automobilisten met een gepersonaliseerde kentekenplaat: tegen bijbetaling mag je zelf bepalen welke cijfers en letters erop staan. De Vlaamse Justyna is dol op auto’s én op radiozender Qmusic. Ze vernoemde haar auto én boot ernaar. En rondrijden met deze nummerplaat levert voordelen op in het verkeer, zegt ze.

,,Dit is een wagen met power, en er zit ook power in Qmusic”, legt Justyna uit, terwijl zij haar Mercedes M-Klasse SUV in de extreem sportieve uitvoering 63 AMG over de Belgische wegen stuurt. ,,Ik zit voor mijn werk meestal alleen in de auto en heb dan altijd Qmusic aan. Ik hoorde op de radio dat er nog niemand was met een Qmusic-nummerplaat, dus ik dacht: waarom niet? Veel mensen denken dat deze auto bij Qmusic hoort”, lacht ze. ,,Dus ja, dat levert best wat voordelen op.” Wat die voordelen dan wel zijn, zegt ze niet.

Sex

De Belgische tv-zender VTM heeft een serie gemaakt over Belgen en hun auto’s die voorzien zijn van zo’n gepersonaliseerde kentekenplaat: Vanity Plates. Zo is er een natuurliefhebber die voor zijn kampeerauto het woord Paradise heeft gekozen en een man met een Amerikaanse Lincoln-limousine koos voor SEX-069. Ook in bijvoorbeeld Groot-Brittannië en in de VS kunnen automobilisten hun kentekenplaat zelf samenstellen, maar in Nederland bepaalt de RDW welke kentekenplaat iemand krijgt. Hier zijn alleen bepaalde lettercombinaties toegewezen aan bepaalde groepen gebruikers, zoals diplomaten, het Koninklijk Huis of het ministerie van Defensie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee