Ook beveiligers willen voorrang bij coronatests

Print
Ook beveiligers willen voorrang bij coronatests

Afbeelding: ANP

Beveiligers willen net als zorgmedewerkers en onderwijspersoneel voorrang bij coronatests. Dat zegt directeur Leon Vincken van branchevereniging Vbe NL. De branche is erover in gesprek met het ministerie van Volksgezondheid, meldde BNR eerder.

De beveiligingsbranche verwacht het druk te krijgen, onder meer in supermarkten, door de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Dat heeft een verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur ingesteld. Doordat beveiligers geen voorrang krijgen op het testen, dreigt volgens Vincken krapte in het personeel. Bedrijven zijn bang dat de komende tijd het ziekteverzuim snel oploopt doordat meer medewerkers thuis zitten met verkoudheidsverschijnselen.

Eerder lieten de politie en de boa’s al weten ook voorrang te willen hebben bij coronatests. De beveiligers sluiten zich als onderdeel van de veiligheidsketen aan bij die oproep.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →