Bonden en NOC*NSF om tafel over doorgaan topcompetities

Print
Bonden en NOC*NSF om tafel over doorgaan topcompetities

Foto ter illustratie. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Een aantal sportbonden legt zich nog niet neer bij het kabinetsbesluit dat er de komende vier weken geen competities mogen worden gehouden. Er is donderdagmiddag spoedberaad bij sportkoepel NOC*NSF.

Diverse bronnen bevestigen dat een laatste reddingspoging voor de topcompetities wordt besproken. Het zou gaan om de hockeybond, volleybalbond, ijshockeybond en basketbalbond, of de Dutch Basketball League waarin de eredivisieteams zijn verenigd. NOC*NSF laat weten donderdagmiddag met een reactie te komen.

Lees ook: Sportbonden weten niet waar zij aan toe zijn met nieuwe coronamaatregelen

Ook woensdagavond werd al overleg gevoerd tussen technische directeuren van een aantal bonden. Het besluit van sportminister Tamara van Ark dat de eredivisie vrouwenvoetbal toch door mag gaan, sterkt andere sportbonden in hun gevoel dat er nog speelruimte is voor hun eredivisie of hoofdklasse.

Lees ook: Minister: ook eredivisie voetbal voor vrouwen kan doorgaan

Het is niet duidelijk of de diverse clubs en bonden aan het protocol kunnen voldoen waarmee bijvoorbeeld de eredivisie voetbal voor mannen de afgelopen weken heeft gewerkt. Mogelijk is dat praktisch of financieel gezien niet haalbaar. Maar de mogelijkheden moet in ieder geval met het ministerie worden besproken, vinden de bonden. En hoe zit het bijvoorbeeld met Nederlandse clubs die de komende weken in Europees verband in actie zouden moeten komen?

Los van de vraag of het besluit om alle competities te staken onomkeerbaar is, willen de bonden ook perspectief voor de nabije toekomst. Wat moet er gebeuren om over twee of vier weken de topcompetities alsnog te hervatten? Dat soort vragen wordt donderdagmiddag besproken met NOC*NSF.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →