Slecht nieuws over asielaanvraag: bewoner draait door bij azc Overloon

Print
Slecht nieuws over asielaanvraag: bewoner draait door bij azc Overloon

De bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon wordt door de politie naar de arrestantencel vervoerd nadat hij agressief was geworden en een ruit had ingeslagen. Afbeelding: SK-Media

Een bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon is donderdag door de politie aangehouden. De man had amok gemaakt en een ruit ingeslagen van het receptiegebouw bij de entree van het azc-terrein. Daarbij verwondde de man zichzelf ook.

Na een alarmmelding kwamen politie, brandweer en ambulance naar de Stevensbeekseweg. Volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) had de betreffende man slecht nieuws ontvangen over zijn asielprocedure. ,,Daardoor was de man zijn emoties niet meer de baas. Hij kon door niemand tot bedaren worden gebracht”, aldus de woordvoerder.

Die woedeaanval eindigde dus met het inslaan van een ruit van het entreegebouw. De politie heeft de bewoner ingerekend en meegenomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →