Definitieve streep door GP in Vietnam: ‘Noodzakelijke beslissing’

Formule 1-uitingen in de straten van Vietnam. © EPA

De Grote Prijs van Vietnam in de Formule 1 gaat dit jaar definitief niet door. De race was aanvankelijk gepland voor april in de straten van Hanoi, als derde wedstrijd van het seizoen. Vanwege het coronavirus werd de race uitgesteld en nu is besloten er helemaal een streep door te zetten.

RedactieBron: AD

,,Dit was een uiterst moeilijke maar noodzakelijke beslissing gezien de aanhoudende onzekerheid die wordt veroorzaakt door de wereldwijde pandemie van het coronavirus”, aldus de organisatoren van de race in Vietnam, waar voor het eerst in de geschiedenis een Formule 1-wedstrijd zou zijn.

Vietnam is relatief licht getroffen door het coronavirus, met 1110 besmettingen en 35 doden, blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

Vanwege het coronavirus werd het aantal races flink teruggebracht. Van de tot dusverre zeventien ingeplande races zijn er elf al geweest. Over de Grote Prijs van Vietnam, die mogelijk in november zou worden verreden, was tot vrijdag nog geen duidelijkheid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal