Leerlingen De Graswinkel planten minibos naast hun school in Weert

Print
Leerlingen De Graswinkel planten minibos naast hun school in Weert

OBS De Graswinkel in Weert. Afbeelding: Google Streetview

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Leerlingen van basisschool De Graswinkel in Weert hebben deze week zevenhonderd bomen geplant. Bedoeling is dat hiermee naast hun school een ‘tiny forest’ (mini-bos) ontstaat.

De 72 scholieren kregen donderdag geen hulp bij het planten van de bomen, omdat volwassenen wegens corona op afstand moesten blijven. Eerder dit jaar was het aanplanten van het mini-bos al eens door de coronamaatregelen uitgesteld, zo meldt IVN Natuureducatie. Bedoeling is dat er op een stukje grond niet groter dan een tennisbaan een dichtbegroeid bos ontstaat, met 39 verschillende boomsoorten. De school en de buurt kunnen het bosje adopteren, dat de biodiversiteit moet vergroten, water opneemt, CO2 opvangt en een middel is om hittestress te voorkomen, zo vindt IVN Natuureducatie, die zestig minibossen in Nederland gaat aanleggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →