‘#WijZijnLimburg: de serie aflevering 4’: is het Kernoverleg Vilt op weg geholpen?

Print
‘#WijZijnLimburg: de serie aflevering 4’: is het Kernoverleg Vilt op weg geholpen?

Rollenspel moet inzicht geven in leefbaarheid. Afbeelding: www.wijzijnlimburg.com

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Gulpen / Ingber -

Initiatieven die het verenigingsleven en daarmee de gemeenschap vitaal houden, die de provincie een stukje mooier maken. Die komen aan bod in #WijZijnLimburg: de serie. Vandaag aflevering 4.

In de door Kirsten Paulus gepresenteerde serie, die negen afleveringen telt, komen allerlei portretten van Limburgers aan bod die clubs draaiende (proberen te) houden evenals initiatieven die zorgen dat in een buurt aandacht is voor elkaar.

#WijZijnLimburg de serie aflevering 4. Video: Paul Versteegen Producties

Ontmoeting

Zoals borden met positieve uitspraken langs de weg die maken dat een hele Kerkraadse wijk zich gelukkig voelt, vrijwilligers in Roggel die oog hebben voor eenzame ouderen, ontmoetingsplek voor jong en oud De Droomgaard West in Treebeek, Buurt Theater Mariaberg dat speelt over wat leeft in de buurt, Pepijn Boots (13) uit Venlo die samen met zijn team de weg vrij maakt voor een fusie van drie hockeyverenigingen uit Venlo of Joshua Ahmed Komora uit Sierra Leone, bezig met inburgeren middels een cursus tot stadsimker bij de ByeBoere in Maastricht enzovoorts enzovoorts.

Verenigingsleven

Rode draad in de serie is het kernoverleg Vilt. Dat zit met de handen in de haar: het bruist niet meer in het dorp. Te beantwoorden vraag: hoe buig je dat om? De problemen waarmee Vilt kampt zijn overal herkenbaar in Limburg. Op veel plekken in de provincie staat het verenigingsleven onder druk. Daar waar het met een vereniging of initiatief niet zo goed gaat, helpt het tv-programma niet met een zak geld, maar met kundig advies. De redactie wordt daarbij ondersteund met de expertise van Burgerkracht Limburg, Het Huis voor de Sport, het Huis voor de Kunsten Limburg, de Vereniging Kleine Kernen Limburg en Rabobank Limburg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen