Man keel doorgesneden in voorstad Parijs, verdachte doodgeschoten

Print
Man keel doorgesneden in voorstad Parijs, verdachte doodgeschoten

Afbeelding: ANP

Bij een vermoedelijke terreuraanslag ten noordwesten van Parijs is vrijdag een man gedood. Zijn keel werd doorgesneden. Dat gebeurde rond 17 uur ‘s middags in Conflans-Sainte-Honorine, op enkele tientallen kilometers van Parijs.

Kort daarna werd in de buurgemeente Eragny een man met een mes aangehouden op straat. De man gedroeg zich ‘agressief en bedreigend’. Hij wilde niet stilstaan en ook niet zijn mes afgeven. Daarop schoten agenten hem neer, waarna de man overleed.

De speciale terreurafdeling van de Franse justitie is een onderzoek gestart. De officiële verdenking is ‘moord met een terroristisch motief’, laat justitie weten. Over de dader is op dit moment nog niets bekend.

Geschiedenisleraar

Bronnen bij de politie melden dat het slachtoffer een geschiedenisleraar was. Hij zou tijdens de les aandacht hebben besteed aan de vrijheid van meningsuiting. Daarbij liet hij spotprenten van Mohamed zien, hebben ouders van scholieren aan de politie laten weten.

In Frankrijk is geschokt gereageerd op de vermoedelijke aanslag. De burgemeester van Eragny sprak van ‘ongekend geweld’. De minister van Binnenlandse Zaken is naar het crisiscentrum op zijn departement gegaan om de ontwikkelingen te volgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →