Boete voor eigenaar Haags café na uit de hand gelopen coronafeestje

Print
Boete voor eigenaar Haags café na uit de hand gelopen coronafeestje

Dansende en feestvierende horecagasten bij cafe Luden op het Plein. Afbeelding: Ann Holigan/BBC

Voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, neemt maatregelen tegen de eigenaar van café Luden op het Plein in Den Haag. Woensdag was daar sprake van geluidsoverlast en werden de coronamaatregelen overtreden.

De eigenaar van het café, John Prins, krijgt een boete, zegt de woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen. Over de hoogte van deze boete besluit het OM. Indien in de toekomst nogmaals wordt geconstateerd dat de ondernemer één of meer van de coronamaatregelen overtreedt, kan dat leiden tot dwangsommen van 10.000 euro met een maximum van 50.000 euro per overtreding. Tevens kan worden besloten de inrichting tijdelijk te sluiten. Eerder noemde Van Zanen de situatie op het Plein van woensdagavond “volstrekt onverantwoord”.

Boete voor eigenaar Haags café na uit de hand gelopen coronafeestje
John Prins van Cafe Luden bij de kiosk op het Plein. Foto: Frank Jansen

Als er iemand van baalt en zich doodschaamt is het eigenaar John Prins wel. ,,Ik heb drie keer tevergeefs gemaand om te gaan zitten en de muziek uit te laten zetten. Hooguit zes minuten heeft het geduurd en dan neem ik het ruim.”

De feestende cafégangers wilden nog één keer uit hun dak gaan voordat de horeca vier weken op slot zou gaan. Politie en handhavers legden het feest stil.

Op hetzelfde moment werd vlakbij, in het gebouw van de Tweede Kamer, gedebatteerd over de aanscherping van de coronamaatregelen. Politici spraken schande van het feestgedruis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →