Door vrachtwagen geraakte splinternieuwe pinkiosk Molenberg eindelijk geactiveerd

Print
Door vrachtwagen geraakte splinternieuwe pinkiosk Molenberg eindelijk geactiveerd

Buurtbewoners Aad en Mia Bliek, die zich mede hebben ingezet voor terugkomst van de voorziening, ‘tapten de eerste flappen’ bij de pinkiosk in de Heerlense wijk Molenberg. Afbeelding: Jeroen Hendriks

HEERLEN / Hoensbroek -

Meteen na de bouw van de pinkiosk in de Heerlense wijk Molenberg, werd die afgelopen zomer beschadigd door een vrachtwagen. Het apparaat is vrijdag eindelijk geactiveerd.

ING bank besloot december 2019 om de pinkiosk te plaatsen op de parkeerplaats voor de Lidl. Buurtbewoners hadden er met steun van SP’ers een jaar lang actie voor gevoerd. De wijk was na het weghalen van een ander pinautomaat zonder komen te zitten. Een petitie werd vierhonderd keer ondertekend.

Na de bouw raakt de pinkiosk beschadigd een vrachtwagen, die kwam laden en lossen bij de Lidl. Vervolgens duurde het maanden voordat het ding werd gerepareerd en op vrijdag 16 oktober in gebruik werd gesteld.

Lees ook: Molenberg krijgt ‘geldmaat’ na actie buurtbewoners

De SP-raadsleden Anita Hendriks-Berg en Sita Bottenberg zeggen dat er nog een actie loopt in Molenberg. „De wijk verdient goede voorzieningen. De banken gingen overstag, nu de provincie nog voor de bus.” Molenberg vraagt een betere busverbinding.

Lees ook: Heerlen gaat behoefte aan pinautomaten in wijken in kaart brengen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen