Geen nieuwe positieve coronatesten in Ronde van Italië

Print
Geen nieuwe positieve coronatesten in Ronde van Italië

Afbeelding: EPA

De aanvullende speekseltesten van donderdag en vrijdag in de Ronde van Italië hebben geen positieve coronagevallen opgeleverd. Dat heeft de internationale wielerunie UCI zaterdag voor de start van de tijdrit in de Giro laten weten.

In het totaal werden er de afgelopen dagen 513 wielrenners en medewerkers van deelnemende ploegen op corona getest. Als een speekseltest positief zou uitvallen, dan zou een PCR-test worden uitgevoerd. De renners en medewerkers van alle ploegen worden maandag tijdens de tweede rustdag opnieuw getest.

Lees ook: Jumbo-Visma: Meer vertrouwen in Vuelta-protocol dan Giro-beleid

De renners in de Ronde van Italië worden nog vaker op het coronavirus getest dan aanvankelijk gepland was. Op de eerste rustdag kwamen namelijk acht besmettingen met het coronavirus naar boven, onder anderen bij de renners Steven Kruijswijk en Michael Matthews.

De ploegen Jumbo-Visma en Michelton-Scott trokken zich daarop terug uit de ronde. EF Pro Cycling heeft verzocht de Giro voortijdig te beëindigen, op de tweede rustdag komende maandag. Maar de organisatie van de Giro zegt de situatie voorlopig onder controle te hebben.

Koersdirecteur Mauro Vegni verwacht dat de Giro volgens planning volgende week zondag in Milaan eindigt. Wilco Kelderman staat op dit moment tweede in het algemeen klassement, met een achterstand van 40 seconden op de Portugees João Almeida.