Geschorste VVV-aanvaller Bastiaans dupe van coronamaatregelen

Print
Geschorste VVV-aanvaller Bastiaans dupe van coronamaatregelen

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Aaron Bastiaans (18) verkeert in een zeer gecompliceerde situatie. De aanvaller van VVV is voor drie wedstrijden geschorst (waarvan één voorwaardelijk) in de beloftencompetitie na zijn rode kaart tegen AFC onder 21. Deze competitie ligt door de coronamaatregelen in het meest gunstige geval vier weken stil. Bastiaans mag tot die tijd ook niet voor het eerste elftal uitkomen.

Volgens de regelgeving van de KNVB kan Bastiaans door zijn schorsing ook niet in actie komen voor een ander team. Daardoor reist de aanvaller niet mee met het eerste elftal van VVV naar Alkmaar voor de wedstrijd tegen AZ zaterdagavond (20.00 uur).

Eerste elftal

VVV heeft inmiddels de KNVB gevraagd of de schorsing van Bastiaans kan gaan gelden voor wedstrijden van het eerste elftal. De club verwacht hier na het weekend uitsluitsel hierover. ,,Ik ben de dupe geworden van de coronamaatregelen”, sombert Bastiaans die rood kreeg in de wedstrijd tussen VVV onder 21 en AFC onder 21 (1-0 winst) op 10 oktober jongstleden. ,,Het was de laatste minuut van de wedstrijd. We moesten onze voorsprong over de streep zien te trekken. Ik verloor een duel waarna ik mijn tegenstander tackelde. De scheidsrechter oordeelde dat ik geen intentie had om de bal te raken´´, legt hij uit. ,,Ik hoop dat de schorsing snel ingaat. Anders kan ik een hele lange periode geen wedstrijden spelen. Daar ben ik bang voor.´´