‘Parkstad aan zee’ krijgt vervolg als kunstproject voor kinderen

Print
‘Parkstad aan zee’ krijgt vervolg als kunstproject voor kinderen

Afbeelding: Parkstad aan zee

Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek -

‘Parkstad aan zee’ krijgt na drie jaar een vervolg. Kinderen uit minder welvarende wijken komen dan in aanraking met ‘kunst’. Te beginnen op inspiratiedagen tussen kerst en oudjaar.

Vanwege de coronacrisis liet een vervolg op het kinderkunstproject ‘Parkstad aan zee’ op zich wachten, na drie succesvolle voornamelijk Heerlense edities. Komend jaar komen de zomeractiviteiten en inspiratiedagen nadrukkelijk ook in Kerkrade, zegt coördinator Mart Mooren.

Eind dit jaar zijn er wellicht op de valreep nog inspiratiedagen in een ruimte op bedrijventerrein C-Mill, het oude Philipscomplex in Heerlen.

Kinderkunstmuseum

Klapstuk van ‘Parkstad aan zee’ wordt mogelijk het Mobiele Kinder Kunst Museum. Het is één van de zes genomineerde projecten uit 79 inzendingen die het door Limburgse woningcorporaties opgezette fonds Onze Buurt heeft ontvangen.

Lees ook: Zuid-Limburg oververtegenwoordigd in finale Onze Buurt: van groene oase tot reizend Kinder Kunst Museum

Mooren is blij met de nominatie en betoogt dat het een uniek project is. „Wij rijden dan met een grote wagen een wijk in en zetten tenten eromheen op. Samen met jonge Limburgse kunstenaars gaan de kinderen dan aan de slag. Denk aan gitarist Gino, theaterkostuumontwerpster Esther van de Pas, iemand van het Laagland Theater en dansdocente Didi.”

Cultura Nova

Tot slot gaan ze mogelijk samen op bezoek in een echt museum, zegt Mooren. „Ook kunnen er presentaties tijdens Cultura Nova zijn.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen