Boessen test opnieuw positief op corona en mist Helmond Sport - De Graafschap

Print
Boessen test opnieuw positief op corona en mist Helmond Sport - De Graafschap

Afbeelding: Pro Shots -Paul Roling

Het coronavirus blijft de plannen van Helmond Sport in de war gooien. De Limburgse hoofdtrainer Wil Boessen testte in aanloop naar het duel met De Graafschap opnieuw positief, net als een van zijn spelers, en blijft maandag dus thuis. Verder is de selectie coronavrij, vrijdag testten nog meerdere spelers positief.

Boessen werd begin deze maand getroffen door het coronavirus - ‘het voelde als een zware griep’ - en ging 10 dagen in quarantaine. Hij miste de wedstrijd tegen SC Cambuur, maar daarna keerde hij weer terug. Hij werd meerdere keren negatief getest en stond vorige maandag tegen FC Den Bosch (1-2 winst) dan ook gewoon langs het veld. ,,De testen die wij iedere week krijgen, zijn supergevoelig. Ze hebben waarschijnlijk net wat restjes van het virus geraakt. Dan kan het gebeuren dat mensen met een oud virus nog steeds positief testen”, zegt Boessen.

Lees ook: Trainer Wil Boessen besmet met coronavirus

De trainer heeft geen klachten meer, maar leidde deze week uit voorzorg de trainingen wel met een mondkapje. ,,Ik kan het in principe niet meer overdragen, maar we blijven extra voorzichtig. Het maakt het er allemaal niet makkelijker op, ik vraag me af of hoe lang we dit met z’n allen nog vol gaan houden? Als ik een kantoorbaan zou hebben, zou ik nu gewoon weer aan het werk mogen”, zegt Boessen, die tegen De Graafschap vervangen wordt door assistent-trainer Frank van Kempen. Die testte eerder ook positief op corona, maar nu dus weer negatief.

Eerste punten in eigen huis?

De wedstrijd tegen De Graafschap werd vrijdag nog uitgesteld, omdat Helmond Sport door meerdere positieve coronagevallen geen elftal op de been kon brengen. De spelers die vrijdag nog positief testten of uit voorzorg in quarantaine moesten, zijn nu negatief getest. Eén speler ontbreekt nog wel vanwege een positieve coronatest, verder zijn Guus Joppen (hamstring) en Berk Cetin (spier) geblesseerd. ,,We kunnen gewoon voetballen, gelukkig maar”, zegt Boessen, die hoopt dat zijn ploeg tegen De Graafschap eindelijk de eerste punten in eigen huis pakt.

De 7 punten die Helmond Sport tot op heden haalde, werden allemaal in uitduels gepakt. ,,We hebben thuis ook zware tegenstanders (NAC, FC Volendam, SC Cambuur, red.) gehad, nu ook weer. Toch kunnen wij ook tegen De Graafschap punten pakken. We gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken”, benadrukt Boessen. Ondanks corona.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 15 okotber. Video: De Limburger