Weert Respecteert verplaatst naar juni

Print
Weert Respecteert verplaatst naar juni

Twee jaar geleden was een expositie over travestieten onderdeel van Weert Respecteert. Afbeelding: archief Fotografie Kuit

Leveroy / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De bedoeling was de derde editie van Weert Respecteert komende maand ‘coronaproof’ te laten plaatsvinden. Maar omdat er vorige week door de regering is opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven, gaat daar een streep doorheen.

De gemeente Weert heeft in overleg met alle deelnemende organisaties besloten dat het niet verantwoord is om Weert Respecteert te laten doorgaan. Het streven is om een groot deel van de activiteiten te verplaatsen naar juni 2021. Weert Respecteert bestaat uit film- en theatervoorstellingen, exposities en workshops die de diversiteit van de samenleving vieren. Enkele organisatoren hebben aangegeven dat hun activiteit ook in november binnen de landelijke maatregelen door zou kunnen gaan. De gemeente laat alle organisaties vrij om hier zelf een verantwoorde afweging in te maken. Deze activiteiten zullen in dat geval los van ‘Weert Respecteert’ plaatsvinden.

Lees ook: Weert Respecteert probeert het ‘coronaproof’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee