Weert Respecteert verplaatst naar juni

Twee jaar geleden was een expositie over travestieten onderdeel van Weert Respecteert. © archief Fotografie Kuit

Weert -

De bedoeling was de derde editie van Weert Respecteert komende maand ‘coronaproof’ te laten plaatsvinden. Maar omdat er vorige week door de regering is opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven, gaat daar een streep doorheen.

Erwin Schmidt

De gemeente Weert heeft in overleg met alle deelnemende organisaties besloten dat het niet verantwoord is om Weert Respecteert te laten doorgaan. Het streven is om een groot deel van de activiteiten te verplaatsen naar juni 2021. Weert Respecteert bestaat uit film- en theatervoorstellingen, exposities en workshops die de diversiteit van de samenleving vieren. Enkele organisatoren hebben aangegeven dat hun activiteit ook in november binnen de landelijke maatregelen door zou kunnen gaan. De gemeente laat alle organisaties vrij om hier zelf een verantwoorde afweging in te maken. Deze activiteiten zullen in dat geval los van ‘Weert Respecteert’ plaatsvinden.

Lees ook: Weert Respecteert probeert het ‘coronaproof’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal