Column: Vrouwen zijn er een kei in om kleine dingen groot te maken

Print
Column: Vrouwen zijn er een kei in om kleine dingen groot te maken

Afbeelding: De Limburger

In de eerste jaren van deze eeuw, was het lopendebandwerk qua huwelijken in mijn vriendenkring. Ik trapte af in 2003 en elk jaar daarna hadden we minstens één bruiloft met bijbehorende vrijgezellenparty’s.

Een griezeldiner, stappen tot we erbij neervielen, een cd’tje opnemen, voetballen op het Vrijthof, we hebben van alles gedaan. Logisch dus dat in die tijd veel gesprekken gingen over trouwen en alles wat daarbij komt kijken. Jurken, feesten, tafelschikking, wel of geen receptie, honeymoon, uitnodigingen. Vrouwen zijn er een kei in om kleine dingen groot te maken, dus we raakten in die tijd niet uitgepraat over alles wat er te beslissen en te kiezen viel op en rond de grote dag.

Ondanks de toeters, bellen en de berg regelwerk, kijk ik terug op een mooie dag. Zou ik het ooit nog een keer doen? De eerste tijd na mijn scheiding heb ik vooral hard lopen roepen: één keer en nóóit meer. Logisch, denk ik. Je hebt in zo’n fase tenslotte weinig reden om überhaupt nog in de liefde te geloven.

Inmiddels ben ik iets milder, en als ik deze stellen moet geloven, zou ik het serieus moeten overwegen, mits de juiste kerel op mijn pad komt, uiteraard. Trouwen op latere leeftijd is fantastisch, beweren zij. Niet alleen, omdat de liefde je leven nog mooier maakt, maar ook omdat je als je ouder bent, veel beter weet wat je wilt en nodig hebt. Niet alleen qua partner trouwens, maar ook qua hoe je wilt trouwen. Als je ouder bent, zwicht je niet meer voor de druk van hoe het hoort, maar lukt het beter om het feestje in te richten zoals je zelf wilt. Dus, wie weet… Zeg nooit, nooit.

Geniet van je weekend!

Het nieuwste exemplaar van L-magazine kun je hier lezen. Met deze week onder meer een interview met ‘Project Rembrandt’-coach Iris Frederix uit Schimmert en een verhaal over huisvaders.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →