Nieuw Limburgs tv-programma ‘Water noa zieë’ wil met nietszeggende onzin mensen laten lachen

Print
Nieuw Limburgs tv-programma ‘Water noa zieë’ wil met nietszeggende onzin mensen laten lachen

De set van Water noa zieë. Afbeelding: Water noa zieë

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

Er moet meer gelachen worden in coronatijd, een tijd waarin iedereen een mening heeft. Met die insteek zijn Raymond Clement en zoon Kay, Ivo Rosbeek, Roger Lataster en Paul Logister de tv-studio ingegaan om volgens eigen zeggen ‘een nietszeggend onzinprogramma’ te maken.

„Het idee is ontstaan in de eerste golf. Paul Baten van Cultuurwerkplaats Zeezicht in Heerlen belde me op en stelde voor om de tijd te gebruiken om eens iets geks te doen”, vertelt Raymond Clement. En zo geschiedde. Samen met Smartproducties en Omroep Landgraaf werd een strandtent ingericht in de loods van Zeezicht. „Daar speelt zich het hele circus af”, zegt Clement die zelf de uitbater speelt.

Sketches

„Ik heb de locatie gekocht, maar het loopt voor geen meter, mede omdat deze 250 kilometer landinwaarts ligt.” Om toch wat leven in de brouwerij te brengen worden artiesten uitgenodigd als Gilles Proust (Logister) en Harrie Slangen (Lataster). Verder zit het programma vol met sketches als De man zonder mening, Harrie’s naaidoosje en het Talent van de Week waarin Gilles Proust een lokale gast interviewt, maar meer met zichzelf bezig is.

De hoofdrolspelers staan normaal gesproken met elkaar op het toneel. Waarom nu televisie? „De televisie biedt mogelijkheden die op het podium niet kunnen. Als fans van de absurdistische humor is dit een uitgelezen kans.”

Uitzendingen

In totaal zijn vijf afleveringen gemaakt die worden uitgezonden door Omroep Landgraaf en vervolgens te bekijken zijn op social media. De eerste aflevering staat online en is inmiddels al meer dan 6.500 keer bekeken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen