AkzoNobel verhoogt de winst ondanks een lagere omzet

Print
AkzoNobel verhoogt de winst ondanks een lagere omzet

Afbeelding: ANP

Verfproducent AkzoNobel heeft in het afgelopen kwartaal een duidelijk hogere winst behaald, ondanks een lagere omzet. Daarbij profiteerde het bedrijf vooral van kostenbesparingen. AkzoNobel zegt een sterk derde kwartaal achter de rug te hebben.

De nettowinst steeg tot 220 miljoen euro, 36 procent meer in vergelijking met vorig jaar. Het aangepast bedrijfsresultaat klom met 18 procent tot 353 miljoen euro. De omzet daalde met 5 procent tot bijna 2,3 miljard euro, maar dat kwam door negatieve wisselkoerseffecten. Op basis van gelijke wisselkoersen steeg de omzet juist met 1 procent. Daarbij nam de verkoop van decoratieve verven toe, maar was bij zogeheten Performance Coatings een lager verkoopvolume te zien.

Tegenwind

AkzoNobel had in een tussentijdse update al gezegd te rekenen op een omzet die op basis van constante wisselkoersen ongeveer op het niveau van vorig jaar zou liggen en dat de tegenwind van de coronacrisis aan het afnemen was.

AkzoNobel zegt wel dat de ontwikkeling van de vraag in een onzekere macro-economische omgeving per regio en segment verschilt. De lagere grondstoffenkosten hebben naar verwachting een gunstig effect op het vierde kwartaal van 2020, aldus de onderneming.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee