Tot aan de feestdagen licht- en geluidsoverlast bij Chemelot

Print
Tot aan de feestdagen licht- en geluidsoverlast bij Chemelot

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Chemelot gaat tot aan de feestdagen meerdere fabrieken stopzetten voor onderhoud. Voor buurtbewoners betekent dat: licht- en geluidsoverlast en mogelijk ook meer auto’s in de wijk.

Een aantal fabrieken op het industriegebied wordt stilgezet voor groot onderhoud om ze van binnen en buiten te inspecteren en schoon te maken. Ook worden waar nodig onderdelen gerepareerd, vernieuwd of verduurzaamd. De zogeheten ‘shutdowns’ zijn niet alleen wettelijk verplicht, Chemelot investeert daarmee ook in veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid.

Overlast

Buurtbewoners weten echter ook wat de consequenties zijn. De tijd van lichtoverlast door affakkelen, bruine pluimen uit schoorstenen en geluidsoverlast door het afblazen van stoom is weer aangebroken. Daarnaast zijn er tijdens het groot onderhoud ook extra medewerkers nodig, waardoor parkeerplaatsen bezet worden.

Lees ook: Chemelot wil heel veel afval gaan verwerken om van gas en olie af te komen

Inmiddels is gestart met de werkzaamheden die – volgens de planning – voor de feestdagen zijn afgerond. Chemelot benadrukt dat alle werkzaamheden volgens de richtlijnen van het RIVM verlopen. Via de website van het bedrijf wordt informatie gegeven over de onderhoudstops.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →