Dj’s lopen dit jaar niet van Roermond naar Zwolle voor Serious Request

De wandeltocht van de dj’s is verplaatst naar volgend jaar. © 3FM

Voor de derde editie van de inzamelingsactie Serious Request: The Lifeline gaan de dj’s niet het land in.

RedactieBron: ANP

Vanwege de huidige coronamaatregelen vindt 3FM het niet verantwoord om al wandelend geld op te halen voor het Rode Kruis, maakte de zender woensdag bekend.

De eerder aangekondigde route, waarbij dj’s Sander Hoogendoorn en Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman en Wijnand Speelman en Rob Janssen van Roermond naar Zwolle zouden lopen, wordt uitgesteld naar 2021.

De zender werkt momenteel aan een alternatieve actie in de week voor kerstmis. Hoe die er precies uit komt te zien, wordt binnenkort bekendgemaakt. De dj’s blijven in ieder geval 24 uur per dag live radio maken en luisteraars kunnen vanuit huis meedoen aan een sponsorloop, waarbij ze zich voor iedere gelopen kilometer in de omgeving laten sponsoren door familie en vrienden. Ook blijft het mogelijk om platen aan te vragen voor geld.

Eerder werd al bekend dat het opgehaalde geld van Serious Request dit jaar naar de bestrijding van de coronapandemie gaat. Het zal de laatste keer zijn dat 3FM samenwerkt met het Rode Kruis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal