Drugslab gevonden in grote loods in Brabant, vier betrokkenen aangehouden

Print
Drugslab gevonden in grote loods in Brabant, vier betrokkenen aangehouden

De binnenkant van het drugslab in Eersel. Afbeelding: Bert Jansen/Rico Vogels/AD

De politie in Noord-Brabant heeft in Eersel een laboratorium gevonden waar vermoedelijk synthetische drugs zijn gemaakt. Er zijn vier personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid.

Volgens de politie staat het lab in een grote loods in de buurt van een manege. De precieze omvang van het lab wordt nog onderzocht. Wel spreekt een woordvoerder van de politie van een ‘behoorlijke vondst’.

In het lab werden blauwe vaten - mogelijk drugsafval - en zakken met grondstoffen gevonden. Ook zijn er buizen voor een vermoedelijke afvoer gevonden.

De politie hield vier mensen aan. Twee van hen werden op het dak van een stal gevonden. Of de eigenaar van het pand daar ook bij zat, kan de politie op dit moment niet zeggen. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugsproductie. Wat hun rol precies was, moet uit onderzoek blijken.

Nog een lab gevonden

Rond 17.45 uur werd er een tweede lab ontdekt, ditmaal in een schuur in Mill. Daar zijn nog geen mensen aangehouden.

Of de politie bij de labs kwam via een tip of uit eigen onderzoek, kan de politie nog niet zeggen. ,,Wij ronden eerst het onderzoek af op locatie en brengen in een later stadium meer informatie naar buiten.”

De politie komt waarschijnlijk donderdagochtend met de onderzoeksresultaten. De komende nacht worden de labs bewaakt, waarna ze in de ochtend worden ontruimd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →