Tientallen speurders op de been: grote actie in Limburg tegen hennephandel

Print
Tientallen speurders op de been: grote actie in Limburg tegen hennephandel

Afbeelding: ANP

/ Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Politie en justitie zijn deze donderdag in Limburg bezig met een grote opsporingsactie tegen de georganiseerde hennepproductie en -handel. Op meerdere plaatsen zijn of worden panden doorzocht.

Er zijn ook al aanhoudingen verricht. De politie komt later op de dag met meer informatie daarover.

Doorzoekingen zijn onder meer al geweest in Beek, Stein, Oirsbeek, Obbicht, Sittard, Geleen en Maastricht. Verder in het Belgisch-Limburgse Lanaken en in Amsterdam.

Spanje

Het gaat om een internationale actie, in samenwerking met de Spaanse politie. De opsporingsactiviteiten in Nederland concentreren zich op Limburg. In deze provincie zijn zo’n 70 medewerkers van verschillende opsporingsdiensten op de been. Ze zijn vooral op zoek naar bewijzen en andere informatie die van belang is voor het onderzoek naar de hennepbendes en hun vertakkingen.

Zodra ze in een pand ook een henneptelerij vinden, wordt die meteen opgeruimd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →