Dier van de week

Dier van de week: Mees

Print
Dier van de week: Mees

Mees. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Mees aan de beurt, een gesteriliseerde poes van middelbare leeftijd.

Wat is er bekend over haar afkomst?

„Er is heel weinig bekend over Mees omdat ze, samen met haar kittens, als zwerver van straat is gehaald. Waarschijnlijk is ze zelf ook ooit in het wild geboren, waardoor ze niet is gesocialiseerd. Haar uiterlijk doet wel vermoeden dat één van haar voorouders een keer een heel knappe Siamees is tegengekomen.”

Kun je toch iets over haar vertellen?

„Met haar mooie uiterlijk dat veel weg heeft van een Siamees, verwacht je in eerste instantie niet dat je met een wilde kat te maken hebt. Ondanks dat ze al geruime tijd in het asiel verblijft, ook omdat ze eerst haar kinderen groot heeft moeten brengen, blijft ze het contact met mensen afwijzen. Wel heeft ze er vertrouwen in gekregen dat ze niet onnodig wordt lastiggevallen, waardoor je vrij dicht bij haar in de buurt mag komen.”

Waar zal Mees zich het beste thuis voelen?

„Omdat je een wilde kat niet op moet sluiten, zou het fijn zijn als Mees ergens mag komen wonen waar ze vrij kan zijn en de ruimte heeft. In ruil voor een warme slaapplek en eten zal ze zorgen dat het terrein vrij van ongedierte blijft.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →