Gulpener genomineerd voor prestigieuze Koning Willem I-prijs

Print
Gulpener genomineerd voor prestigieuze Koning Willem I-prijs

Directeur Jan-Paul Rutten in het nieuwe brouwlokaal van Gulpener. Afbeelding: PETER SCHOLS

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Bierbrouwer Gulpener is in de categorie ‘duurzaam ondernemen’ doorgedrongen tot de finale van de prestigieuze Koning Willem I-prijs. Dat is een landelijke tweejaarlijkse ondernemersprijs onder voorzitterschap van de president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot.

Gulpener is een van de drie genomineerden voor de zogeheten plaquette voor duurzaam ondernemerschap. Vooral het gegeven dat Gulpener zijn bier brouwt met louter in de regio duurzaam gekweekte producten, bracht de jury ertoe om de brouwer een finaleplaats toe te kennen. Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener, is blij met de nominatie in deze pittige tijden waarin de horeca noodgedwongen de deuren moest sluiten en zijn bedrijf veel omzet verloren ziet gaan. „Een echte opsteker”, aldus de bierbrouwer die zich vorig jaar ook tot Ondernemer van het Jaar in Limburg mocht kronen. Dat is een verkiezing die jaarlijks wordt georganiseerd door de redactie van De Limburger.

Lees ook: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20191204_00135726