Nederlander hackt Twitteraccount van Donald Trump in zeven pogingen

Print
Nederlander hackt Twitteraccount van Donald Trump in zeven pogingen

Afbeelding: EPA

Het Twitteraccount @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump is gehackt door een Nederlander. Dat meldt RTL Nieuws.

Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (make america great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld. De Nederlander is ethisch hacker Victor Gevers, die al vele duizenden datalekken en andere kwetsbaarheden op het internet heeft gemeld. Het kostte hem zeven pogingen om het wachtwoord van de Amerikaanse president te raden, zo stelt hij tegen Vrij Nederland.

„Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd”, vertelt Gevers tegen RTL Nieuws. „Ik wil juist dat het me niet lukt om binnen te komen, en al helemaal niet bij zo’n belangrijk account.”

Bewijzen

De hacker heeft screenshots gemaakt die volgens hem bewijzen dat hij toegang had tot het account, hij heeft die ook aan het tijdschrift laten zien. Wie toegang heeft tot een account kan ook alle DM’s (direct messages) downloaden. Dat heeft de hacker niet gedaan.

Wel heeft hij op zo veel mogelijk manieren geprobeerd de president en de mensen om hem heen ervan op de hoogte te stellen dat het account slecht was beveiligd. Het account was niet via zogenoemde tweestaps-verificatie beveiligd (waarbij ook nog een code naar de mobiele telefoon van de eigenaar van het account wordt gestuurd), maar alleen met een wachtwoord.

Aangepast

Op de waarschuwingen van Gevers kwam in eerste instantie geen reactie. Uiteindelijk heeft hij dinsdagavond vanuit de VS gehoord dat zijn waarschuwing is aangekomen, inmiddels is het wachtwoord van de president aangepast.