Landelijke pinstoring bij winkels van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall

Print
Landelijke pinstoring bij winkels van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall

Afbeelding: ANP

Filialen van supermarkt Albert Heijn hebben last van een pinstoring. De storing is landelijk, aldus de supermarkt, en treft behalve de gewone supermarktfilialen ook de Albert Heijn To Go’s, de winkels van Etos en Gall&Gall en de winkels in België.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de netwerkstoring is, laat een woordvoerster weten. „We doen er met KPN alles aan om deze zo snel mogelijk op te lossen.” Winkels waar alleen gepind kan worden zijn dicht. In totaal zijn er circa 20 winkels gesloten, aldus de zegsvrouw.

Lees ook: Minder pinbetalingen dan normaal, maar daling is minder sterk dan in maart

In de tussentijd kunnen klanten in de winkels nog wel contant afrekenen. De zegsvrouw wijst daarbij op coronaproof afrekenen: „Dus het geld niet overhandigen, maar op het betaalplankje leggen.” Klanten die online boodschappen hebben besteld kunnen bij de levering nog wel met pin betalen. Dat gebeurt via een mobiel pinapparaat.

Bij diverse winkels hangen briefjes op de deur om klanten te informeren over de pinstoring. Volgens de zegsvrouw zijn er geen signalen van chaos in de winkels door de pinstoring. Ze raadt klanten aan „hun gezonde verstand te gebruiken” en een ander moment te kiezen om te winkelen als het te druk is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →