‘#WijZijnLimburg: de serie aflevering 5’: Op zoek naar hulp voor de Watervrienden

Print
‘#WijZijnLimburg: de serie aflevering 5’: Op zoek naar hulp voor de Watervrienden

Kirsten Paulus presenteert de serie. Afbeelding: Facebook/Wijzijnlimburg

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum -

Initiatieven die het verenigingsleven en daarmee de gemeenschap vitaal houden, die de provincie een stukje mooier maken. Die komen aan bod in ‘#WijZijnLimburg: de serie’. In aflevering 5 Zwemvereniging Watervrienden Mijnstreek, die vrijwilligers zoekt.

Op veel plekken in de provincie staat het verenigingsleven onder druk. Daar waar het met een vereniging of initiatief niet zo goed gaat, helpt ‘#WijZijnLimburg: de serie’ niet met een zak geld, maar met kundig advies. De redactie wordt daarbij ondersteund met de expertise van Burgerkracht Limburg, Het Huis voor de Sport, het Huis voor de Kunsten Limburg, de Vereniging Kleine Kernen Limburg en Rabobank Limburg.

Wij zijn Limburg aflevering 5. Video: Paul Versteegen Producties

Initiatieven

In de eerste vier van in totaal negen afleveringen van ‘#WijZijnLimburg: de serie’ passeerden al heel wat initiatieven de revue: twee maatjes uit Heerlen, verenigingen die het multifunctioneel sportpark in Neer toekomstbestendig maken, borden met positieve uitspraken langs de weg die zorgen dat een hele Kerkraadse wijk zich gelukkig voelt, vrijwilligers in Roggel die oog hebben voor eenzame ouderen, ontmoetingsplek voor jong en oud De Droomgaard West in Treebeek, Buurt Theater Mariaberg dat speelt over wat leeft in de buurt, Pepijn Boots (13) uit Venlo die samen met zijn team de weg vrij maakt voor een fusie van drie hockeyverenigingen uit Venlo of Joshua Ahmed Komora uit Sierra Leone, bezig met inburgeren middels een cursus tot stadsimker bij de ByeBoere in Maastricht enzovoorts enzovoorts.

Oplossingen

Veel aandacht ook voor het kernoverleg Vilt. Dat zit met de handen in de haar: het bruist niet meer in het dorp. Te beantwoorden vraag: hoe buig je dat om? De problemen waarmee Vilt kampt zijn overal herkenbaar in Limburg. Op zoek wordt gegaan naar oplossingen. Met onder andere hulp van het dorp Rimburg, maar ook dankzij een theaterworkshop en het betrekken van meer jeugd bij het kernoverleg, komt er in Vilt stapje voor stapje weer meer leven in de brouwerij.

Watervrienden Mijnstreek

In de vijfde aflevering komt onder meer Zwemvereniging Watervrienden Mijnstreek aan bod. Watervrienden Mijnstreek was vroeger één van de grotere zwemverenigingen van de regio. Tegenwoordig is het een stuk moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden. Wat kunnen ze hieraan doen? WijZijnLimburg gaat ze helpen.

Kijk voor meer informatie op www.WijZijnLimburg.com

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →