Wisselvallig herfstweer houdt ook komend weekend aan

Print
Wisselvallig herfstweer houdt ook komend weekend aan

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

De dag begon vrijdag op veel plekken in Nederland grijs door bewolking, nevel of mist. De komende uren trekt dit op en wordt het zicht een stuk beter. Dat meldt Weerplaza.

Deze vrijdag valt er een enkele bui in het zuidoosten van ons land, waarna uiteindelijk de zon doorbreekt. Later op de dag is er kans op nog meer regen, met name in het noordwesten. Zo warm als de afgelopen dagen wordt het naar verwachting niet. Het kwik loopt op tot temperaturen tussen de 15 en 17 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Wisselvallig weekend

Het wisselvallige weer van de afgelopen dagen houdt ook dit weekend aan. Buitenactiviteiten kun je het beste plannen op de zaterdag. Op de meeste plaatsen blijft het die dag bijna helemaal droog en het wordt ongeveer 15 graden.

Bekijk de actuele weercijfers hier

Zondag regent het veel in het hele land en ook dan wordt het ongeveer 15 graden. Het wordt later op de dag droger in het westen, maar vooralsnog kunnen we vanwege dikke bewolking niet rekenen op de zon. Het oosten krijgt nog tot laat in de avond te maken met regen.

Ingang wintertijd

Zaterdagnacht is het opvallend zacht weer, met temperaturen in De Bilt tussen de 13 en 15 graden. Toch is het niet de hoogste temperatuur ooit gemeten tijdens de ingang van de wintertijd. Dat was namelijk op 29 oktober 2006, toen het kwik opliep tot wel 16,7 graden.

Sinds de invoering van de zomer- en wintertijd in 1977, is er tien keer een temperatuur gemeten boven de 13 graden om 03.00 / 02.00 uur. Zes van deze gevallen kwamen voor tussen 1977 en 1995, toen ging de wintertijd nog in op de laatste zondag van september. Na 1996 is het nog vier keer voorgekomen dat temperaturen om die tijd hoger lagen dan 13 graden, mogelijk wordt het dit weekend de vijfde keer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →