Pinstoring bij winkels van Albert Heijn en Etos opgelost

Print
Pinstoring bij winkels van Albert Heijn en Etos opgelost

Lange rijen in de winkels van Albert Heijn vanwege de pinstoring. Afbeelding: AD/ FPMB Erik Haverhals

De pinstoring waar Albert Heijn de hele ochtend mee te kampen heeft gehad, is zo goed als opgelost.

Dat meldt een woordvoerster van het winkelconcern. In het overgrote deel van de winkels kunnen klanten weer gewoon pinnen. In enkele winkels duurde de opstart ietsje langer. Behalve bij AH-winkels in Nederland en België, kon ook bij de vestigingen van drogisterijketen Etos en slijterij Gall&Gall niet gepind worden.

Lees ook: Landelijke pinstoring bij winkels van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall

De storing trof meer dan 2000 vestigingen van het concern Ahold Delhaize. Ongeveer 20 winkels moesten dicht omdat daar alleen gepind kon worden, geeft een woordvoerster aan. KPN laat desgevraagd weten dat de precieze oorzaak van de netwerkstoring nog onderzocht wordt, maar dat een herstart van de systemen voldoende was. „Uiteraard monitoren we alles nauwgezet.”

1044 winkels

Albert Heijn telt in totaal 1044 winkels, verspreid over Nederland en België. Dat zijn gewone supermarkten, maar ook de grotere vestigingen zoals AH XL-supermarkten en kleinere winkels zoals AH To Go’s.

In Nederland zijn er in totaal 87 AH To Go-winkels en 37 XL-vestigingen. De rest van de winkels zijn gewone supermarkten. In België zijn in totaal 54 gewone supermarkten.

Drogisterij Etos, dat ook onderdeel uitmaakt van moederbedrijf Ahold Delhaize, heeft 542 winkels in heel Nederland. Deze zijn behalve in winkelstraten ook op stations en in winkelcentra te vinden. Drankspecialist Gall&Gall telt in totaal 585 winkels door heel Nederland, blijkt uit het jaarverslag van 2019 van het concern. Ahold Delhaize zette vorig jaar in Nederland bijna 15 miljard euro om.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →