Limburgse woningmarkt blijft doorstomen: huizenprijzen met 8,7 procent gestegen

Print
Limburgse woningmarkt blijft doorstomen: huizenprijzen met 8,7 procent gestegen

Afbeelding: ANP

Heerlen -

Limburg veert volop mee met de oververhitte Nederlandse woningmarkt. Sterker, waar landelijk de gemiddelde prijs voor een koopwoning in de eerste acht maanden steeg met 8,3 procent, kwam in Limburg deze stijging uit op 8,7 procent. Gemiddeld betaalden Nederlanders in september 345.400 euro voor een huis, een record.

Dat blijkt uit onderzoek van het Heerlense Woningmarktcijfers.nl, dat aan de hand van kadastergegevens data van de woningmarkt maandelijks in kaart brengt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Limburg bij de vier provincies hoort waar de stijging van het aantal woningverkopen relatief het grootst is. In vergelijking met de eerste negen maanden van vorig jaar werden 9,2 procent meer huizen verkocht in Limburg. Landelijk koploper wat betreft de stijging van het aantal woningtransacties is Noord-Brabant. Daar werden 12,1 procent meer huizen verkocht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →