Verstappen begint met derde tijd op griploos Portimão

Print
Verstappen begint met derde tijd op griploos Portimão

Afbeelding: AFP

Na een niet vlekkeloos verlopen eerste training op het circuit van Portimão, kwam Max Verstappen uiteindelijk toch op de derde plek terecht.

Hij reed al zijn dertig rondes op de hardste band en gaf acht tienden prijs op Valtteri Bottas. Niemand liet nog het achterste van zijn tong zien op de baan die nieuw is op de Formule 1-kalender.

Lees ook: Een nieuw F1-circuit verkennen, dat gebeurt niet in het wilde weg

Vanaf de start van de eerste training klaagden coureurs over het ontbreken van grip op het Portugese asfalt. Dat ondervond ook Verstappen al vroeg aan den lijve, toen hij na ongeveer een kwartier de eerste was die spinde in de vierde bocht.

‘De afstelling van de vleugels is helemaal verkeerd, alsof ik in een driftauto zit’, vertelde hij over de boordradio. In het verloop van de sessie draaiden ook Charles Leclerc, Kimi Räikkönen, Daniil Kvyat en Nicholas Latifi nog een keer in de rondte, terwijl veel coureurs zich verremden en kort de baan verlieten.

Lang stil

Verstappen stond vervolgens lange tijd stil. Er werd gesleuteld aan de vloer van zijn Red Bull en pas na ruim een half uur binnen gestaan te hebben kwam de naar de laatste plek afgezakte Limburger terug de baan op. Hij bleef zijn rondes rijden op het setje hard waarmee hij eerde spinde en sloot uiteindelijk aan achter de twee Mercedessen. Bottas (1.18,410) en Lewis Hamilton (1.18,749) hadden hun tijden echter op mediums genoteerd.