Mobiele palliatieve unit in het Maastricht UMC+ zorgt voor huiskamerachtige sfeer

Mobiele palliatieve unit in het Maastricht UMC  zorgt voor huiskamerachtige sfeer
Maastricht / Itteren -

Het Maastricht UMC+ beschikt sinds kort over een mobiele palliatieve unit, die zodanig is ingericht dat er een huiskamerachtige sfeer ontstaat.

De meeste mensen brengen hun laatste levensfase thuis, in een hospice of verpleeghuis door. Soms kan dit echter niet, omdat de betreffende persoon in het ziekenhuis ligt, en de zorg voor de patiënt te complex is of een verplaatsing vanuit het ziekenhuis naar huis of een andere instelling te ingrijpend is. In die gevallen verbleef de patiënt in het verleden doorgaans op een eenpersoons ziekenhuiskamer. Met de mobiele palliatieve unit heeft het Maastricht UMC+ nu de mogelijkheid om die ziekenhuiskamer veel huiselijker en intiemer te maken. Bovendien kan er een koppelbed bijgezet worden, dat naadloos aan het bed van de patiënt kan worden vastgemaakt, zodat de partner (of een andere naaste) letterlijk dichtbij de patiënt kan zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →