Amateurvoetbal: van doortrainen met beperkingen tot de competitie halveren

Print
Amateurvoetbal: van doortrainen met beperkingen tot de competitie halveren

Afbeelding: ANP

Velden / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Belfeld / Blerick / Arcen -

In tegenstelling tot veel clubs traint de selectie van eersteklasser Venlosche Boys gewoon door. Zij het aangepast door de coronamaatregelen.

„We trainen in groepjes van vier op het veld. Strikt volgens het protocol. Dat betekent dat we zeer beperkt zijn in onze oefenvormen. Het is vooral passen en trappen, en uiteraard conditionele arbeid. Het enige voordeel van deze periode is dat geblesseerde spelers rustig kunnen herstellen”, stelt Boys-coach Sjoerd van der Coelen. Venlosche Boys begon uiterst teleurstellend aan het seizoen met slechts drie punten uit evenveel duels.

Halve competitie

IVO daarentegen begon geweldig aan het seizoen. De Veldenaren zijn koploper in de derde klasse C tot met tien punten gepakt uit de eerste vier wedstrijden. „We hebben nog geen doelpunt tegen gekregen en er zelf elf gemaakt”, benadrukt een trotse trainer Grad Xhofleer. De coronastop is dan ook een flinke domper voor hem en zijn ploeg. Xhofleer verwacht niet dat er dit kalenderjaar nog gevoetbald gaat worden. „Ik ben er bang voor. Als we pas in januari weer mogen voetballen dan moeten we de competitie halveren door iedereen maar één keer tegen elkaar te laten spelen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen