Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Kelly Ruivenkamp maakt kerstpakketten voor eenzame ouderen in Parkstad

Kelly Ruivenkamp maakt kerstpakketten voor eenzame ouderen in Parkstad

Kelly Ruivenkamp met één van haar zelfgemaakte kerstpakketten. Afbeelding: Kelly Ruivenkamp

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade -

Kelly Ruivenkamp begon drie jaar geleden met het samenstellen van kerstpakketten voor eenzame ouderen in de regio. Haar inzet is zeker dit jaar hard nodig, nu de eenzaamheid door de aanhoudende coronacrisis ouderen nog harder dreigt te treffen tijdens de feestdagen.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Het is spontaan ontstaan. Op het moment dat ik ermee begon, hoorde ik veel in mijn omgeving over eenzame ouderen. Ik ben iemand die graag actie onderneemt en daar ontstond het brengen van kerstpakketten naar ouderen door.

Gaat er veel tijd inzitten?

Ja. Omdat mensen hun donatie aan mij geven vind ik het ontzettend belangrijk om hier goed mee om te gaan. Ik vergelijk prijzen van supermarkten, neem contact op met bedrijven over een sponsoring, doe de bestellingen, pak thuis alles zelf in en breng het rond.

Hoe bereik je eenzame ouderen?

Op social media wordt veel gehoor gegeven. Ik streef ernaar om oudere mensen te bereiken die door hun mantelzorger, buurvrouw of kennis worden opgegeven. Dit zijn vaak de eenzame mensen die buiten de boot vallen. Ik krijg dan een privébericht, vaak met een kleine uitleg waarom en vraag of ze van de persoon in kwestie de gegevens mogen delen. De tweede manier is dat ik dagbestedingen en zorginstellingen benader. Zo heb ik ook een aantal mensen van de Regenboog in Heerlen mogen verblijden.

Hoe zijn de reacties?

Soms heel confronterend, want ik wil graag nóg meer helpen. Bij de meeste ouderen blijf ik soms wel een uur hangen. Het is enorm triest dat zij eigenlijk de hele dag maar in hun eentje thuiszitten. Maar als ze me op het einde dan super vaak bedanken en soms in tranen schieten, weet ik wel dat ze een fijn moment hebben gehad.

Kun je nog hulp gebruiken?

Jazeker! Ik ben momenteel nog bezig met het bereiken van een minimaal bedrag, maar producten zijn ook erg welkom! Mensen die willen doneren kunnen op mijn Facebook kijken: Kelly Louise Emilia, hier deel ik ook updates. Daarnaast kunnen mensen, ook in verband met sponsoring, donatie of iemand opgeven, mailen naar kerstpakketparkstad@gmail.com.